Hús és húskészítmények
2005.03.12. 13:14
Belsőségekm húsipari alapanyagok |
Étel megnevezése (100g) |
Kalória |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
Borjú, marhamáj |
126 |
20,9 |
3,1 |
3,6 |
Borjú-, marha-, sertésvelő |
113 |
9 |
8,6 |
0 |
Csirkemáj |
125 |
20 |
3,7 |
3 |
Csontvelő |
822 |
3,2 |
89,9 |
- |
Libamáj |
203 |
22,1 |
40,2 |
0,5 |
Marha, borjúnyelv |
222 |
15,7 |
17,6 |
0,1 |
Marha, borjúszív |
184 |
16,1 |
13,1 |
0,3 |
Marha-, borjú-, sertéstüdő |
109 |
20,1 |
2,9 |
0,6 |
Marhafejhús, sózott |
203 |
17,5 |
14,8 |
0 |
Marhavese |
138 |
17,2 |
7,5 |
0,4 |
Pacal |
164 |
15,9 |
11,2 |
0 |
Sertéslép |
124 |
21,9 |
4 |
0 |
Sertésmáj |
136 |
19,5 |
5,3 |
2,5 |
Sertésnyelv |
213 |
16,8 |
16 |
0,5 |
Sertésszív |
96 |
16,9 |
3 |
0,4 |
Sertésvese |
114 |
17 |
5 |
0,3 |
| |
Halak és halkészítmények |
Étel megnevezése (100g) |
Kalória |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
Amur |
141 |
18 |
7,5 |
0,2 |
Busa |
92 |
18 |
1,9 |
0,6 |
Fogas |
84 |
19 |
0,8 |
0,2 |
Heck |
89 |
20,2 |
0,9 |
- |
Kaviár |
266 |
26 |
16 |
4,6 |
Pisztráng |
113 |
21,5 |
2,9 |
- |
Ponty |
100 |
16 |
4 |
0,1 |
Szardínia |
283 |
22,5 |
21,4 |
- |
| |
Húskészítmények |
Étel megnevezése (100g) |
Kalória |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
Arrabona-farmerkolbász (nyers) |
470 |
22,7 |
42 |
- |
Bakonyi füstölt disznósajt |
240 |
19,5 |
18 |
- |
Baromfi mortadella |
230 |
20,2 |
16,5 |
- |
Baromfi virsli |
190 |
18,8 |
13 |
- |
Borsajt |
383 |
23,5 |
32 |
0,2 |
Csabai kolbász |
458 |
19,8 |
41,9 |
0,3 |
Csabai paprikás szalámi |
492 |
19,6 |
45,8 |
0,3 |
Csabai vékony szalámi |
495 |
22,7 |
44,7 |
- |
Családi csemege felvágott |
235 |
14 |
20 |
- |
Csemege kolbász, debreceni |
307 |
15,7 |
27 |
0,2 |
Cserkész kolbász |
335 |
16,3 |
29,8 |
0,3 |
Csirkehusos párizsi |
230 |
12,7 |
20 |
- |
Darabolt nyelvmozaik |
120 |
18,5 |
5 |
- |
Disznósajt |
310 |
14,5 |
28,3 |
0,2 |
Disznósajt |
155 |
16,5 |
10 |
- |
Extra kenőmájas |
315 |
15,4 |
28 |
- |
Farmer felvágott |
560 |
17 |
45 |
- |
Farmer kolbász |
555 |
15,5 |
55 |
- |
Füstölt főtt sertésfej |
328 |
10 |
40 |
- |
Füstölt kolbász |
292 |
15,5 |
25,4 |
0,3 |
Füstölt sertéshús, sonka |
366 |
17,2 |
33 |
0,1 |
Füstölt tarja,főtt |
201 |
15 |
15 |
- |
Gépsonka |
156 |
22,6 |
7,1 |
0,4 |
Gyulai páros főzőkolbász |
392 |
17,8 |
35,5 |
0,3 |
Házi szárazkolbász |
495 |
22,9 |
44,7 |
- |
Hot-dog |
393 |
14,1 |
37,4 |
- |
Húskenyér |
230 |
15,6 |
18,5 |
- |
Kapos sonka |
110 |
17,8 |
4 |
- |
Kenőmájas |
314 |
15,9 |
27,7 |
0,3 |
Kenőmájas |
255 |
13,8 |
22 |
- |
Különleges vagdalthús |
255 |
13 |
20 |
6 |
Lángolt turista felvágott |
380 |
28,3 |
29,9 |
- |
Lecsókolbász |
273 |
16,3 |
22,9 |
0,3 |
Májas hurka |
298 |
14 |
23 |
8,7 |
Marhahús, mortadella |
325 |
16,2 |
29 |
- |
Marhahús, olasz felvágott |
245 |
17,5 |
19,5 |
- |
Marhahúspástétom |
290 |
10,8 |
20 |
16,8 |
Nyári szalámi |
289 |
15,2 |
25,2 |
0,3 |
Olasz felvágott, mortadella |
333 |
13,7 |
30,8 |
0,3 |
Pápai sonkás felvágott |
270 |
11 |
25 |
- |
Párizsi, krinolin, szafaládé |
212 |
11,9 |
18,2 |
0,2 |
Piknik sonka |
130 |
18,5 |
6 |
- |
Pulykafelvágott |
150 |
20,6 |
7,5 |
- |
Pulykajava |
110 |
24,1 |
1,5 |
- |
Sajtos csemege felvágott |
270 |
18 |
22 |
- |
Sertésmájkrém |
205 |
13,3 |
17 |
- |
Sonkapástétom |
225 |
12,8 |
15,5 |
9,4 |
Sonkaszalámi |
159 |
21,2 |
8,2 |
0,2 |
Szárazkolbász |
360 |
20 |
32,1 |
0,3 |
Tavaszi felvágott |
250 |
12,5 |
18,8 |
7,4 |
Tavaszi húskrém |
250 |
10,4 |
19,8 |
6,9 |
Téliszalámi |
516 |
25,1 |
46,1 |
0,3 |
Vadász fevágott |
237 |
16,3 |
19 |
0,2 |
Véreshurka |
291 |
13,1 |
23 |
8 |
Veronai felvágott |
280 |
14,6 |
24,5 |
0,2 |
Virsli |
231 |
12,5 |
20 |
0,2 |
Zala felvágott |
242 |
15,6 |
19,9 |
0,6 |
| |
Húsok |
Étel megnevezése (100g) |
Kalória |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
Bárányhús,juhhús, sovány |
194 |
19,7 |
12,7 |
0,3 |
Békacomb |
115 |
24,2 |
0,9 |
2,9 |
Birkahús |
306 |
16,9 |
26,4 |
0,3 |
Borjúhús |
110 |
19,5 |
4,5 |
0,3 |
Csiga, éti |
80 |
17,6 |
1 |
0,2 |
Csirke, comb |
132 |
20,9 |
5,2 |
0,5 |
Csirke, mell |
110 |
24,7 |
1 |
0,5 |
Fácánhús |
108 |
22,3 |
1,9 |
0,5 |
Fogoly |
94 |
20,5 |
1,2 |
0,4 |
Galamb |
128 |
19,6 |
5 |
1,2 |
Galambhús |
99 |
22,1 |
1 |
0,5 |
Kacsahús, pecsenye |
186 |
19 |
12 |
0,4 |
Kagyló |
65 |
9 |
2 |
6,5 |
Libahús, hízott |
380 |
16 |
35 |
0,2 |
Libahús, pecsenye |
198 |
18,5 |
13,6 |
0,3 |
Marhahús, bélszin |
118 |
19 |
4,4 |
0,6 |
Marhahús, felsál |
232 |
17 |
19 |
0,6 |
Marhahús, hátszin, magas |
204 |
19 |
14 |
0,6 |
Marhahús, hátszin, puha |
244 |
20 |
18 |
0,6 |
Marhaszegy |
255 |
16 |
21 |
0,5 |
Nyúlhús, házi |
158 |
21 |
8 |
0,4 |
Őzhús |
102 |
20,8 |
1,9 |
0,4 |
Pulykahús |
169 |
20,5 |
9,5 |
0,4 |
Rák |
75 |
14,9 |
0,8 |
2,2 |
Sertés, combszelet, karaj |
159 |
21 |
8,1 |
0,4 |
Sertéscsülök |
326 |
16 |
29 |
0,3 |
Sertésdagadó |
422 |
12 |
42 |
0,3 |
Sertéslapocka |
286 |
17,5 |
23,9 |
0,3 |
Tyúkhús |
176 |
19 |
6,5 |
0,4 |
Vaddisznó, szinhús |
110 |
21,6 |
2,4 |
0,4 |
Vadkacsahús |
121 |
22,7 |
3,1 |
0,5 | |
|